Sidor

19 mars 2010

Kinesisk kyckling i ugn

Japp ännu ett recept ala Carro då. (självklart ;3 har jag ju fått inspirationen från asiatiska kokböcker)
Du behöver till 2 personer
*2 frysta eller färska kyckling filéer
*2½dl kyckling buljong. alt. 2 tärningar upplösta i varmtvatten.
*2msk japansk soya
*1msk vinäger
*1msk fint riven ingefära. (asiat butiken kostar det ca 14:-/kg)

Sätt ugnen på 180 grader
Bita upp kycklingen, ca 4 bitar per filé. Lägg den i en ugns fast form.
Häll buljongen i formen, som du blandat i ingefära, soya och vinäger.
Täck formen med ugnsfolie, och ställ in i ugnen i ca 30-40min.

Du behöver nr2
*2 st medelstora morötter
*4-6 stjälkar selleri
*en burk hela champinjoner alt. färska
*½-1 medel stor zuccini
*en liten gul lök
*1dl cashew nötter
(går självklart att hoppa!!!Om du är allergisk ska du ju inte utsätta dig för detta!)

Skala och skiva moroten på diagonalen.
Skiva sellerin på diagonalen.
Häll ut vattnet från champinjonerna.
Skiva zuccinin i halvmånar.
Dela löken i 6 klyftor

När kycklingen stått inne i 40 min, tar du ut formen och slänger folien.
Lägg på alla grönsakerna och nötterna i formen och ställ in den i ugnen igen i ca 15 minuter.

Innan du lägger upp allt, kolla så att kycklingen är klar! Den ska vara vit inte rosa. Även fast rosa är en fasligt fin färg :3
Lägg nu upp allt på en annan form, och häll i spadet i en kastrull, koka upp och red av med lite mjöl. Häll såsen ovan på kycklingen och grönsakerna och servera med ris! Mumma! (glöm inte pinnarna =^.^= )