Sidor

15 mars 2010

Recept -Pop Tarts

Recept-Pop Tarts (den godis aktiga alá Carro Pop tartsen)

Länk
här och här.

100 g rumsvarmt smör
3 1/2 dl vetemjöl
1/3 dl socker
2 tsk vanilj socker
1/2 tsk salt
3 msk kallt vatten

Sylt

Glasyr:
2 dl florsocker
2 tsk kallt vatten

*Blanda allt utom vattnet till en smulig deg, såndär man har på paj ^.^
*Häll sedan ner, lite vatten i tagen och knåda till en jämn deg.
*Vira in degen i plast folie och låt den sova en stund i kylskåpet, ca 1 timme innan vi väcker den igen.

Nu är degen pigg och glad.
*Sätt igång ugnen på 175 grader
*Dags att kavla ut den till en stoooor kaka mellan två bakplåts papper (så den inte fastnar i diskbänken/bakbordet, och kaveln)

*Du måste vara snabb med utkavlingen, om degen blir för varm klibbar den fast på pappret, som chokladbollar gör i händerna. Så planera 15 min till utkavling och uppdelning av bitar.


*När den är platt nog, ca 3 millimeter, så ska vi skära degen i ca 5x8cm.
*Lägg hälften av dessa ''fyrkanter'' på en plåt med bakplåts papper.
(tips! Klipp ut en mall i papper för att få samma storlek på bitarna)

*Klicka ut ca 1 tsk sylt i en sträng längs mitten av varje "fyrkant"
*Lägg en fyrkant ovan på och tryck noggrant ihop kanterna med hjälp av till exempel en gaffel.
*Pricka degen försiktigt med en potatis sticka utan att göra hål rakt igenom.
*Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, tag sedan ut dom och låt som svalna.

När dom svalnat så brer du på glasyren, som ska var tjock och kletig, inte rinnig. Strö sedan på ditt favorit strössel, gärna rosa!
(Tips! häll upp florsockret i en skål, och häll sedan lite lite kallvatten i tagen, om glasyren blir för rinnig iaf, så häll bara i mera florsocker.)


När den stelnat är det bara att smaska på, varma som kalla!
Man kan ha annan fyllning om man vill, ex choklad creme, endast fantasin sätter stopp!